Salı, Aralık 10

Paris Olimpiyatları Çin sosyal medyasında öfkeye yol açınca masa tenisi tutkunu tutuklandı

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Paris Olimpiyatları Çin’deki ‘aşırı taraftarlar’ arasında büyük tartışmalara neden oluyor. Binlerce sosyal medya paylaşımı kaldırılırken, yüzlerce kullanıcı hesabı da askıya alındı.

REKLAM

Çin, sosyal medyada Paris Olimpiyatları ile ilgili tartışmaların “olumsuz bir kültür” yarattığı gerekçesiyle sosyal medyada “önlem” almaya başladı.

Pekin yetkilileri, sosyal medyada sporculara ve diğer taraftarlara saldıran “taraftar liderlerinin” çevrimiçi çatışmalarının artmasından şikayetçi oldu.

Son tartışma, masa tenisi tutkunu olan 29 yaşındaki Çinli bir kadının tutuklanmasına yol açtı.

Bir kadın masa tenisi tutkunu, Cumartesi günü iki Çinli rakip Chen Meng ve Sun Yingsha arasında oynanan kadınlar masa tenisi finaliyle ilgili olarak sporcular ve antrenörler hakkında “karalayıcı paylaşımlarda bulunduğu” gerekçesiyle tutuklandı.

Cesur taraftarlar, Paris’te karışık çiftlerde altın madalya kazandıktan sonra popülaritesi yeni zirvelere ulaşan Sun Yingsha’yı destekledi.

Ancak finali kaybettikten sonra Sun’ın hayranları sosyal medyada Chen Meng’e karşı düşmanca yorumlar yapmaya başladı.

Çin’in ana sosyal medya platformu Weibo, maçın ertesi günü 12.000’den fazla paylaşım ve yorumun kaldırıldığını ve 300’den fazla hesabın askıya alındığını duyurdu.

TikTok’u yurt dışında işleten Douyin platformu da dahil olmak üzere iki kısa video platformu, binlerce video ve yorumun kaldırıldığını bildirdi. Olimpiyat Oyunlarının başlamasından bu yana yüzlerce hesabın askıya alındığı veya yasaklandığı da bildirildi.

Polis, tutuklanan kadının ne paylaştığını açıklamadı ancak onu “kasıtlı olarak bilgileri çarpıtmak ve başkalarına karşı asılsız iftiralar atarak olumsuz sosyal etkiye neden olmak”la suçladı.

Çin’in İnternet düzenleyicisi, muhaliflerin benzer şekilde linç edilmesini veya eğlence endüstrisindeki yıldızlar hakkındaki fikirleri aşılayan “hayran kültürünü” çökertmeye çalıştı.

Devlet tarafından işletilen Global Times gazetesine göre bu “kültür”, 2016 Rio Olimpiyatları’ndan sonra Çin’deki sporcuları da kapsayacak şekilde genişledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: