Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden Dugulu haşhaş tatlısı, hafif dokusu ve nefis şerbetiyle sofralarınıza lezzet katıyor. Pratik ve lezzetli bu tatlıyı misafirleriniz çok beğenecek.
Abo Ol
Yayınlanma: 28.09.2024 – 11:26
Budaklı haşhaş tohumu tatlısıgeleneksel Türk tatlılarının en lezzetli ve özel örneklerinden biridir. Haşhaş tohumlarının çıtır dokusu ve şerbetin tatlı tadı, bu tatlıyı özellikle çay saatlerinin veya özel davetlerin vazgeçilmezi haline getiriyor. Basit hazırlanışı ve ilgi çekici sunumuyla haşhaş tatlısı mutfağınızda mutlaka denemeniz gereken bir lezzet.
DÜĞÜLÜ MUTLU HAŞHAŞ TATLI TARİFİ
Malzemeler
- 1 su bardağı haşhaş tohumu
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 3 bardak süt
- 1 bardak şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
yapı
- İnce bulgur, şeker ve haşhaş tohumu tavada kızartılır.
- Tereyağı eklenir ve tereyağı eridikçe süt yavaş yavaş eklenerek karıştırılır.
- Puding kıvamına gelince servis tabağına alıp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.