Mutfağın vazgeçilmezi karnabahar bu tarifle sofralarınıza şıklık ve lezzet katacak… Sağlıklı ve doyurucu bir sebze yemeği arayanlar için ideal olan fırınlanmış karnabahar, özellikle beşamel sos ve kaşar peyniri ile nefis bir kombinasyon. Göze hoş ve aynı zamanda lezzetli olan bu tarif, sofranıza hafif ve lezzetli bir alternatif sunuyor. İşte, Nefis fırında karnabahar tarifi…
MALZEMELER
1 orta boy karnabahar
tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 bardak süt
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kıyılmış taze maydanoz (servis için)
ÜRETME
Karnabahar temizlenir. Tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın. Karnabahar yumuşak ama yine de biraz sert olmalı. Haşlanan karnabaharların suyu süzülüp fırın tepsisine dizilir.
Beşamel için; Orta boy bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Unun kokusu kaybolunca sütü yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırarak sos kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip koyulaşana kadar karıştırın.
Haşlanan karnabaharın üzerine beşamel sos dökülür. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20-25 dakika, peynirler altın rengi oluncaya kadar pişirin.
Servis yapmadan önce taze kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.