Çarşamba, Ekim 30

Dinozor eğrelti otu, Londra’daki Doğa Tarihi Müzesi’nin yenilenen bahçelerine yerleşti

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Kısa bir süre ulusal geziye çıkarılan Dippy dinozor iskeletinin yerine, Londra Doğa Tarihi Müzesi’nin yenilenen bahçesine Fern adı verilen kopyası yerleştirildi.

REKLAM

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Doğa Tarihi Müzesi, 25 milyon £’a (yaklaşık 1 milyar TL) mal olan beş yıllık projenin ardından, ana girişin hemen dışında yer alan yenilenen bahçelerini hizmete açmaya hazırlanıyor.

Bahçenin öne çıkanları arasında, şu anda ulusal bir turda olan Dippy dinozorunun 26 metrelik iskelet kopyası olan Fern yer alıyor.

Doğa Tarihi Müzesi paleontologu Profesör Susannah Maidment, “Bu iskelet, daha önce Doğa Tarihi Müzesi’nin merkez salonunda sergilenen Dippy dinozorunun bronz bir kopyası” diyor.

Dippy dinozor iskeleti kapalı mekanda sergilenmek için en uygun olanı olsa da, bronz kopyası Fern, doğa koşullarına daha dayanıklı olması nedeniyle müze bahçesinde kalıcı bir demirbaş olarak sergilenecek.

Paleontolog Maidment, “Dippy büyük bir otoburdur. 22 metre uzunluğunda ve 4 metre kalça genişliğindeki dinozor, 150 milyon yıl önce yeryüzünde yürüyen en büyük hayvanlardan biriydi” dedi.

Müzenin iki bahçesinden birinde yer alan Fern’in iskeletinin bulunduğu bölüm Jura dönemi peyzaj düzenlemesi ile düzenlendi. Müzeyi çevreleyen iki bahçe toplam beş dönüm araziyi kapsıyor.

Bahçelerden ilki olan Evrim Bahçesi, Dünya’nın 2,7 milyar yıllık tarihini özetleyen bir deneyim sunuyor.

Doğa Tarihi Müzesi baş araştırmacısı paleontolog Dr. Paul Kenrick, “Ziyaretçiler, İngiltere’nin 2,7 milyar yıldan daha eski en eski kayalarının yer aldığı bahçede jeolojik bir yürüyüş yapacak” dedi.

Müzenin girişi, ziyaretçilere içeride karşılaşacakları şeyler hakkında iyi bir ilk izlenim verirken, bahçelerin etrafına yerleştirilen banklar ve taşlar, bölge halkına ve ziyaretçilere Londra’nın karmaşasından az da olsa kaçma fırsatı sunuyor.

Müzenin yanında ayrıca Britanya’nın çeşitli yaşam alanlarını ve biyolojik çeşitliliğini temsil eden kır çiçekleri ve göletlerin bulunduğu bir doğa bahçesi bulunmaktadır. Bahçe, bilim adamlarından oluşan ekiplerin kentsel doğal peyzajdaki değişiklikleri izlediği Müze’nin Kentsel Doğa Projesi’nin bir parçası olacak.

Ziyaretçiler 18 Temmuz 2024’ten itibaren bahçelere girerek Eğrelti Otu’nun bronz kopyasıyla karşılaşabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber