Pazar, Aralık 29

Bağışıklığı çelik gibi yapar! Kış aylarını hastalanmadan atlatmak için her gün tüketin.

genişletmek

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Güngör, atıştırmalık tüketimine eğilim ve yağ ve şekerli gıda tercihlerinin artması nedeniyle vücut ağırlığında istenmeyen değişiklikler oluşabileceğini söyledi. Birçok kronik hastalık artıyor ancak sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için, kış aylarında hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle sağlıklı ve yeterli beslenmeyle ideal kiloyu korumak önemli. vücut ısısını korumak ve Sıvı alımını karşılamak için “Ihlamur, adaçayı, kuşburnu çayı, hafif çay gibi içecekler tercih edilmeli” dedi.

ZENGİN BESLENMENİN BAĞIŞIKLIK FAYDALARI

Kış aylarında artan soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı A, C, D ve E vitaminlerinden zengin beslenmenin bağışıklık sistemine büyük katkı sağladığını belirten Güngör, şöyle konuştu: “En az 2 porsiyon meyve, 3 porsiyon sebze tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bu aylarda brokoli, kabak, lahana, karnabahar, pırasa, maydanoz gibi sebzelerin tercih edilmesi, ayrıca portakal, mandalina ve elma gibi meyvelerin, baklagillerin ve kuru baklagillerin tüketilmesi tavsiye edilir. E vitamini kaynağı olan baklagiller. “Kuru meyveler günlük beslenmede yeterli ve dengeli bir şekilde yer almalıdır. Haftada 2-3 kez nohut, barbunya, mercimek, nohut, barbunya gibi baklagiller tüketilmeli, ceviz, badem, fındık gibi kuruyemişler ise haftada 2-3 kez 20-30 gram tüketilmelidir” dedi. söz konusu.

KIŞ MEVSİMİ VE D VİTAMİNİ

Kemik ve diş sağlığı için önemli olan D vitamininin, cildin güneş ışığıyla ürettiği bir vitamin olduğunu belirten Güngör, şöyle konuştu:
“Ancak kış aylarında güneş ışığından mahrum kalmak vücudun D vitamini ihtiyacının karşılanamamasına neden oluyor. Her ne kadar D vitamini aktif olarak besinlerden karşılanamasa da balık, D vitamini ve çoklu doymamış yağ asitlerini (omega-3), kalsiyum, fosfor, selenyumu sağlıyor. Beyin fonksiyonlarının gelişimi için gerekli olan iyot mineralleri ve E vitamini içerir. Kış aylarında yağdan zengin besinler, yüksek kolesterol içeren margarin, tereyağı, yağlı et, sakatat tüketiminden kaçınılmalıdır. Sık sık tüketilmemeli, sağlıklı yağ asitleri içeren zeytinyağından kaçınılmalı, yeterli miktarda tüketilmeli ve yeterli porsiyonlar toplam enerji alımının maksimum %10'unu oluşturmalı, mümkünse şeker miktarı daha da azaltılmalıdır. kepekli ekmek gibi kompleks karbonhidratları, bulgur, baklagiller gibi tahılları, meyveyi, şekeri azaltılmış sütlü veya meyveli tatlıları ve yöntemlerle hazırlanmış ev yapımı ürünleri tercih edin. sağlıklı pişirme. öyle olmalı.”

“ÇOCUKLAR BESLENME KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLMELİ”

Sağlıklı beslenme açısından sağlıklı pişirme yöntemleri kullanılarak hazırlanan geleneksel ev yemeklerinin üretimi ve tüketiminin kış aylarında arttığını vurgulayan Güngör, şöyle konuştu: “Kış veya yaz için gıdanın bol olduğu aylarda geleneksel yemek hazırlama teknikleri kullanılarak hazırlanan geleneksel ev yemekleri. aylar temel işleme ve hazırlama yöntemlerine bağlıdır.” Koruyucu ve yapay katkı maddesi içermeyen, raf ömrü günümüzün işlenmiş ürünlerinden daha uzun olmayan doğal ürünlerdir. Günümüzün önemli sağlık sorunlarından biri olan obeziteyi önlemek amacıyla sağlıklı, ev yapımı üretimi teşvik ederek, özellikle çocuklar için hazır ve paketlenmiş gıdaların yerini alıyor. “Sağlıklı ev yapımı yemek yeme konusunda farkındalığın artırılmasına ihtiyaç var.” dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: