Pazartesi, Ekim 7

Yurt dışı merkezli kripto platformlarına yönelik düzenlemeler yürürlüğe giriyor

Oluşturulma tarihi: 02 Ekim 2024 11:35

2 Ekim’de yürürlüğe giren düzenlemeler hakkında konuşan Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, şunları söyledi: “Dünya çapında kabul edilen düzenlemeler, kripto varlıkların daha geniş bir finansal ekosisteme entegrasyonunu kolaylaştırıyor.” Kripto para birimlerine ilişkin kurallar 2 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlandı.

class = “medyanet-inline-adv”>

Binance TR genel müdürü Mücahit Dönmez, kripto para platformlarına yönelik düzenlemelerle ilgili olarak şunları söyledi: “Düzenlemeler, sektörü merkezileştirmekten ziyade kullanıcıların güvenli ve düzenli bir ortamda faaliyet göstermesini sağlamayı amaçlıyor.” dedi.

Şirketin yayınladığı açıklamada görüşlerine yer verilen Dönmez, 2 Temmuz’da yürürlüğe giren kripto para kanunu kapsamında mevcut yasal düzenlemelere uyum sağlamak amacıyla yabancı kripto para platformlarına verilen geçiş dönemi nedeniyle açıklama yaptı. bugün sona erecek.

Düzenlemeyi yakından takip ettiğini belirten Dönmez, bundan sonra yenilikçi çözümler sunan düzenlemenin yapılmasını umduğunu ve yabancı kripto para platformlarına mevcut yasal düzenlemelere uyum sağlamak için verilen geçiş döneminin bugün sona ereceğini ve bu tarihin başlangıç ​​tarihi olacağını söyledi. Türk kripto para sektörü için yeni bir dönemin başladığının altını çizdi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Lisanslamanın sektöre güven sağlarken geçmiş mağduriyetleri de azaltma potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Dönmez, şunları söyledi: “Üç yıl önce kripto paraların benimsenme oranı yüzde 16 iken bugün bu oran yüzde 40’a çıktı. Yatırımcılar arasında kripto para birimi endüstrisi hızla büyüyor ve olgunlaşıyor.” .” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’nin kripto para dünyasında önemli bir oyuncu haline geldiğini belirten Dönmez, iki yıl önce en az bir kripto varlığına sahip kişi sayısının 8 ile 10 milyon arasında iken bugün bu sayının 10-12 milyona ulaştığı bilgisini paylaştı.

Dönmez, Türkiye’de hâlâ önemli bir büyüme potansiyeli gördüklerini vurgulayarak, Binance TR’nin büyük bir başarıya imza atarak CoinMarketCap’in en iyi borsalar listesinde bir buçuk yılda 50. sıradan 14. sıraya yükseldiğini hatırlattı.

“YURTDIŞINDA YERLEŞEN BORSALARA YÖNELİK BELİRLİ KISITLAMALAR 2 EKİM’DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK”

Dönmez, “Yalnızca yerel kullanıcılara hizmet veren bir borsa olarak küresel borsalar arasında yer almak bizim için büyük bir başarıdır” dedi. dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Kripto para sektörünü gelecekte nelerin beklediğine dair öngörülerini paylaşan Dönmez, yeni düzenlemelerin kripto para platformlarını yerli ve yabancı borsalar olarak ayırdığını belirterek şunları söyledi: “Birçok kişi çoğunlukla yasaların devlet tarafından çıkmasını bekliyordu ve şimdi de Lisanslama süreci başladı. Platformların süreci merakla takip ediliyor. 2 Ekim’den itibaren yurt dışındaki borsalara bazı kısıtlamalar getiriliyor. Örneğin bu borsaların Türkiye’de ofis açması veya Türkçe web sitesi oluşturması yasaktır. Ancak bu kısıtlamaların tamamen yasaklayıcı olmadığına, ikincil düzenlemelerin ve inovasyon dostu kararların sektörü ileriye taşıyacağına inanıyorum.” değerlendirmesini yaptı.

class = “medyanet-inline-adv”>

Dönmez, kripto paraların finans dünyasındaki etkisinin önemine de değinerek şu değerlendirmede bulundu:

“Kripto paralar ilk ortaya çıktığında ‘yıkıcı’ bir teknoloji olarak tanımlanıyordu. Ancak kripto paraların geleneksel finansal yapılarla uyumlu bir şekilde dönüşebileceğine inanıyorum. Dolayısıyla bu teknolojiyi ‘dönüştürücü’ olarak nitelendirmektense daha doğru olacağını düşünüyorum. “Dönüştürücü” olarak Dünya çapında şekillenen düzenlemeler, kripto para birimlerini daha kapsamlı hale getirdi. “Düzenlemeler, sektörü merkezileştirmekten ziyade kullanıcıların güvenli ve düzenlenmiş bir ortamda faaliyet göstermesine olanak sağlamayı amaçlıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber