Pazar, Eylül 29

İsrail’den açıklama: “Kara saldırısına hazırlanıyoruz”! Halevi: ‘Bugün çok sert bir karşılık alacaklar’

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi bu açıklamaları 7. Zırhlı Tugay birliklerinin Lübnan’a kara saldırısını simüle eden bir tatbikat sırasında yaptı.

KARA SALDIRISI HAKKINDA AÇIKLAMA

Halevi, amaçlarının İsrail’in kuzeyinde yaşayan insanların evlerine dönmesi olduğunu, bu nedenle Lübnan’a yönelik “kara saldırısı manevrasına hazırlandıklarını” söyledi.

“BUGÜN SONRA ÇOK GÜÇLÜ BİR CEVAP GÖRECEKLER”

Halevi, bugün Lübnan’daki Hizbullah’ın etki alanını genişlettiğini belirterek, Hizbullah’ın “bugün ilerleyen saatlerde çok güçlü bir yanıt alacağını” söyledi.

Halevi, hava saldırılarının İsrail ordusunun Lübnan’a girme ihtimaline karşı bölgeyi hazırlamaya devam ettiğini ve Hizbullah’a “darbe vurmaya devam ettiğini” söyledi.

İsrail ordusu bugün, Lübnan’a olası bir kara saldırısı öncesinde 2 tugay yedek askerini ülkenin kuzeyinde konuşlandırmaya karar verdiğini duyurdu.

5

BİDEN: “TOPLU SAVAŞ MÜMKÜN”

ABD Başkanı Joe Biden, ABD basınına verdiği röportajda Ortadoğu’da topyekün bir savaşın mümkün olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Topyekün bir savaş mümkün ama hâlâ tüm dünyayı kökten değiştirebilecek bir çözüm fırsatımız olduğunu düşünüyorum. bölge.”

LÜBNAN’DA 609 KİŞİ YAŞIYOR

İsrail ordusu 23 Eylül Pazartesi gününden bu yana güney Lübnan şehirlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, İsrail’in ülkeye yönelik artan hava saldırıları nedeniyle pazartesi itibarıyla 609 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan Dışişleri ve Göç Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail saldırıları nedeniyle ülke içinde yerlerinden edilenlerin sayısının 500 bine yaklaştığını söyledi.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine doğru göç dalgası devam ediyor.

Kaynak: AA

Bu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber