Cuma, Eylül 20

İngiltere’de Gazze’ye destek veren 5 bağımsız milletvekili parlamentoda ittifak kurdu

Corbyn ve diğer dört milletvekili, yaptıkları ortak açıklamada resmi olarak “Bağımsız İttifak” adında bir parlamento grubu kurduklarını duyurdu.

Grup, İngiliz parlamentosunda “umutsuzluğun hüküm sürdüğünü” ve amaçlarının parlamentoya umut vermek olduğunu söyledi.

Resmi bir siyasi parti olarak faaliyet göstermeyecek olan grup, kemer sıkma politikaları, sosyal refah ve İsrail’e silah satışı gibi konularda birlikte çalışarak parlamentodaki nüfuzunu artırmayı hedeflediğini söyledi.

Grupta, 4 Temmuz genel seçimlerinde İşçi Partisi’nden adaylığı engellendikten sonra yeniden bağımsız milletvekili olarak seçilen Corbyn’in yanı sıra milletvekilleri Shockat Adam, Ayoub Khan, Adnan Hussain ve Iqbal Mohamed de yer alıyor.

Dolayısıyla “Bağımsız İttifak” olarak adlandırılan yeni grup, parlamentoda aşırı sağcı Reform İngiltere partisiyle aynı sayıda, 4 milletvekili bulunan Yeşiller Partisi’nden ise daha fazla milletvekiline sahip olacak.

İttifakın beş üyesi de Müslüman nüfusun yoğun olduğu seçim bölgelerinde Filistin yanlısı duruşlarıyla genel seçimlerde iktidardaki İşçi Partisi’nin milletvekili adaylarını geride bıraktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber