Cuma, Eylül 20

Kripto para piyasasında bugün ne oldu?

Kripto para girişi, ABD’de faiz oranlarının düştüğüne dair söylentilerin ortasında Eylül ayında beş haftalık bir galibiyet serisine ulaştı. Polygon, Avalanche ve ZKsync, 48 saatlik bir süre boyunca Discord’a defalarca hileli saldırılara maruz kaldı. Fetch.ai, erken aşamadaki yapay zeka girişimlerini desteklemek amacıyla San Francisco, Kaliforniya’da yeni bir İnovasyon Laboratuvarı kurduğunu duyurdu.

Kripto para yatırım ürünleri beş haftanın en yüksek girişini gördü

Kripto para yatırımcıları, Eylül ayında gerçekleşebilecek faiz indirimi beklentileri nedeniyle Bitcoin (BTC) ile bağlantılı borsada işlem gören ürünleri (ETP’ler) giderek daha fazla satın alıyor.

CoinShares, 26 Ağustos’ta dijital varlık yatırım ürünlerinin 18-24 Ağustos tarihleri ​​arasında haftalık 533 milyon dolar değerinde giriş gördüğünü paylaştı.

Geçen hafta kripto para birimiyle ilgili ETF’lerdeki satın alma hızı, ABD’de faiz indirimi beklentisiyle beş haftanın en büyük girişini gördü. Fed Başkanı Jerome Powell, 21 Ağustos’ta ilk faiz indiriminin Eylül 2024’te gerçekleşebileceğini öne sürmüştü.

CoinShares tarafından analiz edilen çeşitli kripto para yatırım ürünleri arasında Bitcoin ile ilgili ETP’ler geçen hafta en büyük girişi gördü ve toplam 543 milyon dolar oldu.

En önemli satın alma, geçen hafta 318 milyon dolarlık giriş gören BlackRock’un iShares Bitcoin Trust’ından (IBIT) geldi.

Bu arada Ether (ETH) bağlantılı kripto para birimi yatırım ürünleri, dönem boyunca toplam 36 milyon dolarlık çıkışla birlikte negatif akışlar gördü. Ethereum çıkışları, yeni ETH ETF ihraççıları giriş yaşamaya devam ederken bile meydana geldi, ancak Grayscale Ethereum Trust, alımları 118 milyon dolarlık çıkışla telafi etti.

Polygon Discord güvenlik ihlali Avalanche ve ZKsync’i de etkiledi

Polygon’un Discord’unun ele geçirilmesinden 48 saatten kısa bir süre sonra, katman 1 ağı Avalanche’ın resmi Discord sunucuları ve katman 2 blockchain ZKsync de etkilendi.

25 Ağustos’ta X’te yapılan bir paylaşımda resmi Avalanche hesabı, Discord sunucusunun ele geçirildiğini paylaştı. Yetkililer, kullanıcıları etkileşimde bulunmamaya veya herhangi bir bağlantıya tıklamamaya çağırdı.

Avalanche’ın Discord sunucusundan sahte bir bağlantının ekran görüntüsü. Kaynak: X

Paylaşılan ekran görüntülerine göre

Bir saat sonra Avalanche topluluğu lideri Ben Well, Avalanche ekibinin sorunu “bulduğunu” ve düzelttiğini söyledi. Ekibin sunucuyu normale döndürmek için çalıştığını ekledi.

Ancak Avalanche saldırısının üzerinden sadece bir saat geçtikten sonra ZKsync’in resmi Discord’u da ele geçirilecek.

Bilgisayar korsanları bir kez daha sahte bir “2. tur airdrop” diyerek kullanıcılara ücretsiz ZK tokenları sözü verdi.

Fetch.ai İnovasyon Laboratuvarını açtı

Merkezi olmayan makine öğrenimi platformu Fetch.ai, 23 Ağustos’ta blockchain uygulamalarıyla birleşmeye devam eden bir teknoloji olan yapay zekayı geliştirmek için yeni bir inovasyon merkezi açacağını duyurdu.

Yeni İnovasyon Laboratuvarı, San Francisco, Kaliforniya’da bulunacak ve yapay zeka aracı çözümleri veya kullanıcılar için belirli görevleri gerçekleştirmek üzere yapay zekayı kullanan teknolojiler üzerinde çalışan startup’ları destekleyecek. Şirket, ilgili projelere yılda 10 milyon dolar tahsis edeceğini duyurdu.

Fetch.ai CEO’su Humayun Sheikh, “Amacımız, araştırma ve pazar arasındaki boşluğu dolduran, yapay zeka temsilcilerinin gücüyle endüstrilerde devrim yaratan somut ilerlemeler sağlayan projeleri finanse etmek ve desteklemektir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber