Cumartesi, Eylül 21

Yarışmadan ilaç firmalarına 186,1 milyon lira para cezası

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Bilim İlaç Sanayii ve Ticaret AŞ ile Drogsan İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Soruşturma kapsamında şirketler, rekabet kurallarını ihlal edip etmediklerini kontrol etmek amacıyla işlem metinleri gönderdi.

Kurul, daha sonra, rakipleriyle birbirlerinin çalışanlarını işgücü piyasasında çalıştırmama konusunda gizli anlaşmalar yaptıkları ve bu nedenle sözleşmeyi ihlal ettikleri gerekçesiyle Bilim İlaç Sanayii ve Ticaret AŞ’ye ve Drogsan İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 155 milyon 488 bin 332 lira para cezası verdi. Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’a 30 milyon 593 bin 234 lira idari para cezası verilmesine karar verildi. Ayrıca soruşturma, adı geçen şirketlere uzlaşma sağlanmasıyla sonuçlandı.

Öte yandan, aynı soruşturma kapsamında Kurul, daha önce GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 33 milyon 321 bin 564 lira, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ise 184 milyon 363 bin 976 lira idari para cezası kesmişti. Soruşturma bu şirketlerle uzlaşmayla sonuçlandı ve kapatma kararı aldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber