İnsanların magnezyum eksikliğinin çeşitli nedenleri vardır. Bunlar faydalı besinlerin tüketilmemesi, işlenmiş gıdalar, karbonhidrat, alkol gibi yanlış şeylerin tüketilmesi gibi nedenlerdir. Ek olarak bağırsaklardaki iltihaplanma, şişkinlik veya kronik iltihaplanma da magnezyumun emilimini engelleyebilir. Magnezyumun emilimini engelleyen unsurlar vardır. Florür magnezyumu, yumuşak suyu, sert su ise magnezyumu bloke eder.
Yumuşak su içen kişilerin kalp krizi geçirme riskiyle, yalnızca sert su içen kişilere göre daha yüksek bir korelasyona sahip olduğu bulundu. Sert su tüketen kişilerin kalp sorunlarına yakalanma riski çok daha düşüktür.
DÜŞÜK MAGNEZYUMUN EN TEHLİKELİ 12 BELİRTİSİ
Magnezyum eksikliğinin en az tehlikesinden en tehlikelisine kadar 12 belirtisi şu şekildedir:
Kas krampları.
Anoreksiya.
Gözün ileri geri hareket etmesi anlamına gelen nistagmus.
Tükenmişlik.
Hipertansiyon.
Anormal kalp ritmi.
D vitamini oranı düşüktür. İlginçtir ki, D vitamininin vücutta çalışabilmesi için magnezyum gereklidir.
Potasyum eksikliği. Vücuttaki potasyumun çalışması için magnezyum gereklidir.
Migren.
Kan şekeri sorunları.
Yüksek kortizol seviyeleri. Bu uykunuzu etkileyecektir.
Magnezyum eksikliğinin en tehlikeli belirtisi patolojik kireçlenmedir. Magnezyum diğer mineralleri kontrol eden ana mineraldir. Magnezyum hücrelerde kalsiyum birikmesini önler. Hücrede çok fazla kalsiyum varsa hücre kendi kendini yok eder. Aynı zamanda mitokondrideki oksidatif stresi de önler ancak bu, beyindeki nöroinflamasyonla ilişkili olabilir. Buna kalsiyum birikimi de dahildir. Patolojik kalsifikasyon aslında anormal kalsifikasyondur. Bunu sıklıkla iltihap takip eder ve bunu düzenlemeye ve önlemeye yardımcı olan bazı temel faktörler magnezyum, K2 vitamini, çinko, D vitamini ve bordur.