Cuma, Eylül 20

KPSS Alan Bilgisi üçüncü oturumu bugün yapılacak

2024-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. oturum (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) ve 2. oturum (hukuk, iktisat, maliye) dün gerçekleşti.

2024-KPSS Üniversite Alan Bilgileri Dersi’nin (İşletme, Muhasebe, İstatistik) üçüncü oturumu bugün saat 10.15’te gerçekleştirilecek. 160 dakika sürecek sınavda ek süreden yararlanmayı uygun gören engelli adaylar 30 dakika ek süreden yararlanabilecek.

KPSS Alan Bilgisi sınav oturumlarında adaylar uygulamadaki oturum tercihlerine göre ilgili test sorularını cevaplayacaklardır.

Sınavlarda adaylara 40 adet çoktan seçmeli soru sorulacak olup, istatistik testi için 60 dakika, diğer testler için ise 50 dakika süre verilecektir.

Nüfus müdürlükleri hizmete giriyor

Nüfus cüzdanını kaybeden, yanında kimlik numarası ve kimlik kartı üzerinde fotoğraf bulunmayan adaylar için sınav günlerinde il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık olacak.

Sınav sonuçları 23 Ağustos’ta açıklanacak.

Sınavlara 171 bin 655 aday başvurdu

ÖSYM Başkanı Prof. Bayram Ali Ersoy, sınavlara ilişkin şunları söyledi: “30 ilde, 35 sınav merkezinde yapılacak olan Alan Bilgisi oturumlarına 448’i sınav binalarında, 6 bin 341’i ise toplam 171 bin 655 aday başvurdu. Hafta sonu dersliklerde 22 bin polis görev yapacak.

Oturumlara 346 engelli adayın başvurduğunu belirten Ersoy, bu oturumlara başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarının sınav ücretinden muaf tutulduğunu, 1436 adayın bu haktan yararlandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber