Cumartesi, Eylül 21

Haley ve DeSantis, ABD başkan adayı Trump’a desteklerini yineledi

ABD basınında çıkan haberlere göre Haley ve DeSantis, Milwaukee’deki Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi’nde konuştu.

İnsanların kendisine oy vermek için Trump’la aynı fikirde olmalarına gerek olmadığını belirten Haley, “Başkan Trump’la her zaman anlaşamadık ama anlaşamadığımızdan çok üzerinde anlaştığımız konular var. Katılıyoruz” dedi. dedi.

Nikki Haley, Trump’a desteğini yineledi ve Trump’ın İran ve Rusya-Ukrayna meselelerine ilişkin dış politika duruşuna ilişkin “sert” kararlarının doğru olduğunu değerlendirdi.

DeSantis ayrıca ABD Başkanı Joe Biden’ın “Amerikalıları yüzüstü bıraktığını” kaydetti ve Trump’ın başkanlığının daha “müreffeh” olduğunu savundu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Florida valisi Ron DeSantis, Ocak ayında 5 Kasım başkanlık seçimleri için adaylığını geri çektiğini açıklamıştı.

Trump’ın Cumhuriyetçi Parti’deki en uzun süredir rakibi olan Nikki Haley de Mart ön seçimlerinde istenilen sonuçları alamayınca yarıştan çekileceğini açıkladı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, önceki gece Cumhuriyetçi Parti’nin ulusal kongresine katılarak 13 Temmuz’daki seçim mitinginde saldırıdan bu yana ilk kez kendisini kamuoyunun önüne sundu.

Trump’ın Perşembe günü Kongre’ye hitap etmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber