Perşembe, Eylül 19

Görgü tanığı: Trump’a elinde tüfekle saldıran kişiyi gördük ve ihbar ettik ama gizli servisler dinlemedi

Trump’a yönelik saldırının etkileri devam ederken BBC’ye konuşan bir görgü tanığı tartışmalı bir iddiada bulundu.

REKLAM

ABD’nin (ABD) eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’a cumartesi günü Pensilvanya eyaletinde meydana gelen saldırının yansımaları devam ederken, bir görgü tanığı İngiliz televizyonu BBC’ye verdiği röportajda şunları söyledi: Saldırganın ABD’de olduğu bildirildi. Devlet Gizli Servisi, ancak güvenlik güçleri ona dinlemediğini iddia ettiğini söyledi.

Butler kasabasındaki evi miting alanına yakın olan Greg isimli görgü tanığı, BBC muhabirine mitingi takip etmek için görüş mesafesi iyi olan yüksek bir yere taşındıklarını söyledi.

“Trump’ın sesini duyunca ağaçların arasına, gölgeye girip mitingi dinleyelim dedik” diyen görgü tanığı, bulundukları bölgeden Trump’ı göremediklerini ancak görebildiklerini ifade etti. onu duy.

Greg adındaki bir sakin, “Trump konuşmaya başladıktan beş ya da yedi dakika sonra – açıkçası tam dakikayı bilmiyorum ama tahmin ediyorum – yanımızdaki binaya tırmanan bir adam fark ettik” dedi ve saldırganın o olduğunu ekledi. Onlardan 50 fit (15 metre) uzakta.

Tanık, “Onu elinde tüfekle açıkça görebiliyorduk” dedi ve polisin yerde olduğunu ve sağa sola koştuğunu ekledi.

Polise “Hey, burada elinde tüfek olan bir adam var” dediğini söyleyen Greg isimli görgü tanığı, polisten yanıt alamadıklarını ve güvenlik güçlerinin “Ne olduğunu bilmiyorlardı” dedi. “

“O an şunu düşündüm: Trump neden hala konuşma yapıyor, neden onu sahneden indirmediler? “İki üç dakika saldırganı işaret ediyorum, ahırın tepesinden gizli servisler bize bakıyor, çatıyı işaret ediyorum, orada kalıyor… Hemen ardından beş el ateş edildi.”

BBC muhabiri “Siz atışların çatıdaki adamdan geldiğine emin misiniz?” deyince görgü tanığı “%100” yanıtını verdi ve bölgenin yapısı nedeniyle istihbarat servislerinin saldırganı görememiş olabileceğini iddia etti.

“O halde neden buradaki bütün çatılarda Gizli Servis görevlileri yok? “Burası büyük bir alan değil.”

Muhabir, silahlı saldırının ardından saldırgana ne olduğunu sorduğunda bölge sakini, Gizli Servis’in “kafasını kestiğini” söyledi.

Cumartesi günü Trump, Butler, Pensilvanya’daki bir kampanya mitingi sırasında saldırıya uğradı.

Patlama sesleri duyulduktan sonra Trump’ın podyumda sağ kulağını tuttuğu görüldü ve daha sonra koşarken Gizli Servis ajanları tarafından kameraya yakalandı.

Saldırının ardından Trump’ın durumunun stabil olduğunu söyleyen Gizli Servis, olayın suikast girişimi olup olmadığı konusunda soruşturma başlatıldığını söyledi.

Trump, kazanın ardından yaptığı açıklamada durumunun “iyi” olduğunu ve bir sağlık kuruluşunda muayene edildiğini söyledi.

Olayın ardından yapılan açıklamada savcılık, silahlı saldırganın ve gösteriye katılan en az bir kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber